دیپارتمنت ها

پوهنځی زبان وادبیات در تشکیل خود ( ۵ ) دیپارتمنت داشته که هر ۵ دیپارتمنت فارغ ده می باشد.

1. دیپارتمنت دری

2. دیپارتمنت عربی

3. دیپارتمنت پشتو

4. دیپارتمنت اوزبیکی

5. انگلیسی

تعداد استادان پوهنځی در سال تحصیلی 1396 به  ( 38 ) تن ( 2 تن اناث و 36 تن ذکور) بارتبه علمی ذیل میرسد:

• پوهنوال 1 تن

لیسانس

11

0

پوهنځی زبان وادبیات در دو بخش ( روزانه وشبانه ) فعالیت داشته ، تعداد محصلان آن در سال 1396 قرار ذیل است:

تعداد مجموعی محصلان در بخش روزانه به 1042 تن  ( 689 تن ذکور و 353 تن اناث ) میرسد.

تعداد مجموعی محصلان در بخش شبانه به 123 تن میرسد که از جمله 120 تن ذکور و 3 تن اناث می باشد.

تعداد محصلان با تفکیک دیپارتمنت ها

1042

689

353

قرار است در سال تحصیلی 1396 280 تن ( 207 تن ذکور و 73 تن اناث ) را از 4 رشته اختصاصی فارغ الحصیل و به جامعه تقدیم نماید.

دیپارتمنت زبان وادبیات اوزبیکی

دیدگاه

دیپارتمنت زبان و ادبیات اوزبیکی در سال 1386 هجری شمسی بنابر ضرورتهای اشد محلی و ملّی و تقاضاهای مردمی در ساختار پوهنتون تخار ایجاد گردیده­ است. این دیپارتمنت بعداز طی مراحل ابتدایی و سپری نمودن مشکلات و نارساییهای اولیه­ی اداری بعداز گذشت یازده سال، به منظور نهادینه­سازی و کسب دانشهای بروز اکنون دارای دیدگاه استراتیژیک خود میباشد. در این راستا دیپارتمنت زبان و ادبیات اوزبیکی در ابتدا بالا بردن درجه تحصیلی اعضای کادر علمی خویش را به عنوان یکی از اهداف اصلی خود در نظر گرفته است.

از موارد دیگری که در دیدگاه دیپارتمنت زبان وادبیات اوزبیکی جایگاه بخصوصی دارد ایجاد برنامه­های ماستری و دوکتورا در سطح کشور و منطقه است.

مأموریت

پوهنتونها در تمامی جوامع و ملل جهان از جایگاه ویژه­ای در ایجاد فرهنگها و جامعه متمدن برخودار است؛ بدین لحاظ دیپارتمنت زبان و ادبیات اوزبیکی آموزش و پرورش دانشجویان متعهد و متخصص را از جمله وظایف اساسی خود میداند.

این دیپارتمنت درآمدزایی و سهم گرفتن در درآمد ملّی را از وظایف اصلی خود دانسته، به منظور نیل به این هدف خود تطبیق دیدگاه خود را همه جانبه در نظر دارد.

دیدگاه و مأمورت دیپارتمنت زبان و ادبیات اوزبیکی در شورای علمی این دیپارتمنت به 1397/10/24 مطرح گردیده و بعد از تایید اعضای شورا ثبت پروتوکول شماره (13) کتاب تصاویب گردید.

معرفی دیپارتنت عربی

دیپارتمنت زبان  و ادب عربی در بهار سال (1397 خورشیدی) در چارچوب دانشکدۀ زبان و ادبیات پوهنتون تخار به فعالیت اکادمیک خویش آغاز کرد. این دیپارتمنت می‌کوشد تا زمینه‌های آموزش وغنی‌سازی زبان و ادبیات وگسترش فرهنگ پربار  زبان عربی را برای دانشجویان فراهم سازند. این دیپارتمنت دانشجویان را در بخشهای مطالعه متون قدیم وجدید عربي، محاوره ونویسندگی به زبان عربی وهمچنان در رشته های زبان‌شناسی، تاریخ ادبیات، تحلیل متون عربی و فنون بلاغی آموزش داده و در استفاده از منابع عربی، تحقیق وکاوش‌گری در قرآن کریم و احادیث رسول الله صلی الله علیه وسلم و علوم لغوی وبشری را میان ایشان نهادینه می‌سازند. این دیپارتمنت در نظر دارد تا زمینۀ تفاهم و هم‌کاری میان دانش آموختگان زبان های محلی و زبان عربی را به وجود آورده و از این طریق نیازهای علمی و فرهنگی مردم را شناسایی و برای پرساختن خلاهای موجود درآن تلاش کند.

دیدگاه

دیپارتمنت عربی می‌خواهد از طریق برنامه‌های منظم  علمی، ثقافتی، تحقیقی و عرضۀ خدمات با کیفیت تدریسی و تحقیقی مطابق پلان استراتیژیک دیپارتمنت و دانشکدۀ زبان وادبیات و با تقدیم دانش‌آموختگان  متخصص به جامعه به عنوان یک رشتۀ معتبر تحصیلی در سطح کشور و منطقه تبارز نماید.

ماموریت

دیپارتمنت عربی فرصت‌ها و سهولت‌های مناسب یادگیری زبان عربی را فراهم می‌سازد تا نسل جوان از این دیپارتمنت با نایل شدن به اهداف علمی و تخصصی و کسب مهارت‌های فنی و مسلکی مصدر خدمت به مردم خویش گردند.

مقصد و اهداف

• تقدیم کارشناسان شایسته با انگیزۀ اسلامی وتوانایی حل چالش‌های اجتماعی در زمینه‌های زبانی، ادبی و فرهنگی و ایجاد روحیۀ تحول‌آفرینی برای ریشه‌کن ساختن جهل و بی‌باوری در جامعه؛
  • ایجاد رابطه میان زبان عربی و گویشوران زبان هایی محلی و تقویت آن؛
  • تقدیم دانش‌آموختگان فرهیخته و الگو در شناخت زبان و ادبیات و تقویت روحیۀ خدمت به مردم ازطریق زبان قرآن و ارزشهای اسلامی؛
  • تجدید رویکردهای تدریس و تحقیق در زبان‌شناسی  وادبیات‌شناسی عربی.

بازار کار

بازار کار این رشته بیشتر در وظیفۀ مقدس آموزگاری وترجمه متون عربی زبان های محلی وبرعکس آن ا‌ست، اما دانش‌آموختگان در صورت کسب توانایی‌های لازم می‌توانند در بخش های اداری ولایت، شهرداری (در قسمت فرهنگی)، کارمند اجتماعی و مشاغلی فرهنگی چون کمیته نصاب معارف، ویراستاری کتاب، اخبار و مجلات در  انتشارات و رسانه‌های محلی و بین المللی عربی، و نیز بحیث گزارشگر وترجمان در رسانه های بین المللی نیز فعالیت کنند. ترجمه و تصحیح یکی از مهارت‌هایی‌ست که بازار نسبتاً خوبی در آیندۀ شغلی فارغان دیپارتمنت زبان و ادبیات عربی دارد. روزنامه‌نگاری، نویسندگی و نطاقی نیز از مجموعه فعالیت‌هایی‌ست که فارغ التحصیلان این رشته در آن به کار گماشته می‌شوند. حوزه‌های ادبی و نویسندگی هم از زمینه‌های اشتغال این رشته است.  فارغ‌التحصیل زبان و ادبیات عربی اگر پویا باشد میدانهای کاری زیادی در انتظارش خواهد بود.