دیپارتمنت‌های دانشکده‌ی تعلیم و تربیه

دیپارتمنت جغرافیا

دیپارتمنت جغرافیا از بدو تأسیس دانشگاه تخار در چوکات دانشکده­ی تعلیم و تربیه با رشته­ی تاریخ مدغم بود که بنام دیپارتمنت علوم اجتماعی یاد می­شد و تا سال ۱۳۹۱، مضامین جغرافیا و تاریخ به صورت مشترک تدریس می­گردید. بعد از سال ۱۳۹۱، نظر به لزوم­دید استادان این دیپارتمنت و فیصله­ی شورای دیپارتمنت علوم اجتماعی، فیصله شورای علمی دانشکده­ی تعلیم و تربیه به شورای رهبری دانشگاه فرستاده شد و با تأیید شورای رهبری دانشگاه؛ به مقام وزارت تحصیلات عالی ارسال گردید که خوشبختانه از طرف وزارت منظور شد و با منظوری این دیپارتمنت، صنوف جغرافیا و تاریخ به صورت جداگانه در چوکات دیپارتمنت­های جداگانه دایر گردید. دیپارتمنت جغرافیا درحال حاضر یکی از دیپارتمنت­های فارغ­ده دانشکده­ی تعلیم و تربیه بوده که در آن مضامین جغرافیایی مطابق کریکولم جدید تحصیلی تدوین­شده­یسال ۱۳۹۹ هجری خورشیدی، تدریس می­گردد. در حال حاضر این دیپارتمنت دارای چهار صنف فعال بوده؛ با کمال مسرت شاهد پنجمین دور فراغت دانشجویان این رشته می­باشد.

وضعیت فعلی

دیپارتمنت جغرافیا در حال حاضر یکی از دیپارتمنت­های فارغ­ده دانشکده­ی تعلیم و تربیه بوده که همه ساله یک کمیت بزرگی (در حدود بیش­تر از ۷۰ تن) از راه­یافتگان کانکور را به عنوان دانشجو می­پذیرد و به تعداد بیش­تر از ۵۰ تن دانشجو را از این رشته فارغ می­دهد. این دیپارتمنت، دارای چهار عضو کادری به سویه‌ی ماستر و با رتبه‌های علمی پوهنمل و پوهنیار است.

دیدگاه

دیپارتمنت جغرافیا در نظر دارد که با بلند بردن ظرفیت­های علمی- مسلکی خویش، یکی از دیپارتمت­های برتر در سطح کشور بوده و توامیت­های علمی- تحقیقی با دیپارتمنت­ها و ادارات در سطح ملی و منطقه­ای داشته باشد.

مأموریت

دیپارتمنت جغرافیا، زمینه­ی آموزش با کیفیت عملی و نظری را برای دانشجویان فراهم نموده، تا دانش­جویان  بتوانند به مسائل جغرافیایی آشنایی کامل حاصل کرده، بستر مناسبی جهت غنامندی و شکوفایی علم و دانش را مهیا نموده و با معیار­های اکادمیک در پرتو قانون، مطابق اساسات اسلامی جوانان با دانش، متعهد، مسؤولیت­پذیر و وطن­دوست را به جامعه و معارف کشور تربیت و تقدیم نماید.

اهداف

دیپارتمنت جغرافیا در تشکیلات دانشکده­ی تعلیم و تربیه­ی دانشگاه تخار نقش بزرگی را در زمینه­ی ارتقای ظرفیت نهاد­های تعلیمی و تحصیلی کشور بازی نموده و تقدیم افراد مسلکی، متخصص، متعهد و وطن­دوست را رسالت خود می­داند تا در آبادی کشور از فقر معنوی، اقتصادی و اجتماعی گام­های مؤثری بردارد. دیپارتمنت جغرافیا، پیروی از لوایح، طرزالعمل و مقررات نافذه­ی مقام محترم وزارت تحصیلات عالی را مکلفیت خود می­داند تا به گونه­ی مثمر و متداوم در جهت انکشاف کمی و کیفی دیپارتمنت با تفکیک نیازمندی­ها، چالش­ها، مؤفقیت­ها و فراهم­آوری زمینه­های آموزشی، تدریسی، تحقیقی و اداری گام برداشته و مسئولیت خود را در قبال وطن انجام دهد. تعیین اهداف مشخص برای هر نهاد و برنامه­ی علمی، لازمی بوده و آینده‌ی آن برنامه را تضمین خواهد کرد. اما اهداف باید دست یافتنی و جنبه‌ی عملی داشته باشند. دیپارتمنت جغرافیا نیز اهدافی را برای پنج سال آینده ترسیم نموده است که به‌طور مشخص در زیر به آن‌ها پرداخته می­شود.

 

 

دیپارتمنت تاریخ

با تأسیس دانشکده‌ی تعلیم و تربیه رشته تاریخ در چوکات دیپارتمنت علوم اجتماعی فعالیت خویش را آغاز کرد. اولین محصلان دیپارتمنت علوم اجتماعی در سال ۱۳۸۱خورشیدی جذب و درسال ۱۳۸۴ خورشیدی فارغ شد. این دیپارتمنت از همان آغاز تاسیس فعالیت های آموزشی اش را توسط استادان خدمتی که از کابل اعزام شده بودند،  تعداد معدود استادان دانشگاه تخار و استادان قرارداری، به پیش می برد. در سالهای بعد بصورت تدریجی و بنابر نیازمندی، کادرهای علمی جدید جذب شد. بعدا در سال ۱۳۹۳ بنابر پیشنهاد دیپارتمنت علوم اجتماعی و داشکده تعلیم و تربیه دانشگاه تخار و تاییدی وزارت تحصیلات عالی، دیپارتمنت مذکور به دیپارتمنت های تاریخ و جغرافیه تجزیه گردید. بنابر همین تغییرات دیپارتمنت تاریخ بصورت مستقل و با پنج عضو شروع به فعالیت نمود. دیپارتمنت تاریخ اولین دور فازغان اش را در سال ۱۳۹۶ تقدیم جامعه کرد و تااکنون موفق به پنج دور فراغت شده است

وضعیت فعلی

دیپارتمنت تاریخ در حال حاضر یکی از دیپارتمنت­های فارغ­ده دانشکده­ی تعلیم و تربیه بوده که همه ساله یک کمیت بزرگی (در حدود بیش­تر از ۷۰ تن) از راه­یافتگان کانکور را به عنوان دانشجو می­پذیرد و به تعداد بیش­تر از ۵۰ تن دانشجو را از این رشته فارغ می­دهد. این دیپارتمنت تاریخ فعلن دارای 6 تن استاد با درجه های تحصیلی ماستر و لیسانس با رتبه های علمی پوهنوال الی پوهنیار است.

دیدگاه

دیپارتمنت تاریخ در نظر دارد که با بلند بردن ظرفیت­های علمی- مسلکی خویش، یکی از دیپارتمت­های برتر در سطح کشور بوده و توامیت­های علمی- تحقیقی با دیپارتمنت­ها و ادارات در سطح ملی و منطقه­ای داشته باشد.

 

مأموریت

دیپارتمنت تاریخ، زمینه­ی آموزش با کیفیت عملی و نظری را برای محصلان فراهم نموده، تا محصلان  بتوانند به مسائل تاریخی آشنایی کامل حاصل کرده، بستر مناسبی جهت غنامندی و شکوفایی علم و دانش را مهیا نموده و با معیار­های اکادمیک در پرتو قانون، مطابق اساسات اسلامی جوانان با دانش، متعهد، مسؤولیت­پذیر و وطن­دوست را به جامعه و معارف کشور تربیت و تقدیم نماید.

اهداف

دیپارتمنت تاریخ در تشکیلات پوهنحی­ی تعلیم و تربیه­ی پوهنتون تخار نقش بزرگی را در زمینه­ی ارتقای ظرفیت نهاد­های تعلیمی و تحصیلی کشور بازی نموده و تقدیم افراد مسلکی، متخصص، متعهد و وطن­دوست را رسالت خود می­داند تا در آبادی کشور از فقر معنوی، اقتصادی و اجتماعی گام­های مؤثری بردارد. دیپارتمنت تاریخ، پیروی از لوایح، طرزالعمل و مقررات نافذه­ی مقام محترم وزارت تحصیلات عالی را مکلفیت خود می­داند تا به گونه­ی مثمر و متداوم در جهت انکشاف کمی و کیفی دیپارتمنت با تفکیک نیازمندی­ها، چالش­ها، مؤفقیت­ها و فراهم­آوری زمینه­های آموزشی، تدریسی، تحقیقی و اداری گام برداشته و مسئولیت خود را در قبال وطن انجام دهد. تعیین اهداف مشخص برای هر نهاد و برنامه­ی علمی، لازمی بوده و آینده‌ی آن برنامه را تضمین خواهد کرد. اما اهداف باید دست یافتنی و جنبه‌ی عملی داشته باشند. دیپارتمنت تاریخ نیز اهدافی را برای پنج سال آینده ترسیم نموده است که به‌طور مشخص در زیر به آن‌ها پرداخته می­شود.

دیپارتمنت آموزش کمپیوتر

دیپارتمنت آموزش کمپیوتر بنابر نیاز شدید به افراد متخصص در این رشته و پیشنهاد ریاست دانشکده تعلیم و تربیه و منظوری مقام محترم وزارت تحصیلات عالی، در سال 1391 در چوکات دانشکده‌ی تعلیم و تربیه دانشگاه تخار ایجاد گردید. این دیپارتمنت بعد از منظوری در سال 1391، عملا فعالیت خویش را با جذب (40) تن دانشجو در یک صنف از حمل سال 1392 آغاز نمود. دیپارتمنت آموزش کمپیوتر در آغاز فعالیت، دارای یک تن استاد و یک صنف با تعداد (40) تن دانشجو بود که در چوکات دانشکده‌ی تعلیم و تربیه یکجا با دانشکده‌ی زراعت در تعمیر تدریسی دانشکده‌ی زراعت فعالیت می‌نمود. با ختم کار ساختمانی تعمیر دانشکده‌ی تعلیم و تربیه در سال 1394، این دیپارتمنت با بقیه دیپارتمنت‌های دانشکده‌ی تعلیم و تربیه از تعمیر تدریسی زراعت به تعمیر تدریسی تعلیم و تربیه نقل مکان نمود و تا اکنون فعالیت‌اش در بدنه‌ی دانشکده‌ی تعلیم و تربیه در تعمیر تدریسی دانشکده‌ی تعلیم و تربیه ادامه دارد.

وضعیت فعلی

دیپارتمنت آموزش کمپیوتر در گذشته (4) صنف مختلط پسر و دختر داشت که امور تدریسی آن توسط چهار تن استاد رسمی به پیش برده می‌شد. در حال حاضر، این دیپارتمنت (8) صنف جداگانه‌ی پسرانه و دخترانه دارد که تعداد دانشجویان مجموعی آن به (315) تن می‌رسد و امور تدریسی آن توسط یک تن استاد رسمی و چهار تن استاد قراردادی به پیش برده می‌شود. اولین دور فارغان این رشته که تعدادشان (37) تن بود، در سال 1395 به جامعه تقدیم گردید. دیپارتمنت آموزش کمپیوتر ششمین دور فارغان خویش را در سال 1401 به جامعه تقدیم نمود که رقم مجموعی فارغان شش دور این دیپارتمنت به (311) تن پسر و دختر می‌رسد. هم‌اکنون در چوکات این دیپارتمنت دارای چهار بست کادری به سویه‌های لیسانس و ماستر موجود است.

دیدگاه

دیپارتمنت آموزش کمپیوتر در نظر دارد، تا از طریق تدریس و پژوهش، در پرورش متخصصان و آموزگاران مسلکی در رشته‌ی کمپیوتر، مسؤولیت ملی و انسانی خود را ادا نماید.

مأموریت

مأموریت دیپارتمنت آموزش کمپیوتر قرار ذیل است.

  • فراهم‌سازی زمینه‌ی آموزش معیاری و مسلکی با استفاده از شیوه‌ی آموزش مبتنی بر  نتیجه و شاگرد محور؛
  • انجام پژوهش‌های تاثیرگذار با توجه به چالش‌های محلی، ملی و جهانی.

 

 

اهداف

اهداف دیپارتمنت آموزش کمپیوتر با توجه به دیدگاه و مأموریت دیپارتمنت، طور مشخص در سه بخش برای پنج‌سال آینده تعیین گردیده است، که قرار ذیل به آن‌ها پرداخته شده است:

الف) اهداف آموزشی

  • پرورش نیروی کاری متخصص، مسلکی و متعهد برای نهادهای ملی و بین‌المللی و معارف کشور؛
  • ترویج آموزش مبتنی بر نتیجه و شاگردمحور؛
  • بلندبردن سطح دانش و مهارت‌های مسلکی دانشجویان.

ب) اهداف پژوهشی

  • گسترش امکانات و فراهم‌آوری تسهیلات برای پیش‌برد پژوهش‌های علمی؛
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی در بخش پروپوزال‌نویسی جهت تقویت مهارت‌های پژوهشی دانشجویان؛
  • ارایه‌ی کنفرانس‌های علمی؛
  • نگارش مقاله‌های علمی و نشر آن در مجله‌های ملی و بین‌المللی؛
  • تهیه‌ی پایان‌نامه‌ها و پروژه‌ها مطابق نیازهای علمی و اجتماعی.

ج) اهداف زیربنایی و توسعه

  • جذب کادرهای علمی و مسلکی به سویه‌های کارشناسی ارشد و دکتری؛
  • بلندبردن ظرفیت علمی استادان؛
  • غنی‌سازی کتاب‌خانه‌ی دیپارتمنت؛
  • ایجاد انجمن کودنویسی (CodeLab) در سطح دیپارتمنت جهت توسعه‌ی مهارت‌های کودنویسی دانشجویان؛
  • ایجاد نشریه‌‌ی چاپی در سطح دیپارتمنت؛
  • عقد تفاهم‌نامه‌ها و توأمیت‌ها با نهادهای مرتبط؛
  • کار روی برنامه‌ی تضمین کیفیت و  اعتباردهی جهت کسب اعتبار علمی.

دیپارتمنت بیولوژي

دیپارتمنت بیولوژی یکی از دیپارتمنت‌های کلیدی پوهنحی تعلیم و تربیه می باشد که در چارچوب  پوهنحی تعلیم و تربیه درسال 1375 درچوکات دیپارتمنت علوم طبیعی شروع به فعالیت نمود. دروازه این دیپاتمنت مانند مراکز آموزشی دیگر به دلیل شدت گرفتن جنگ در این ولایت برای مدتی به روی دانش‌آموزان مسدود گردیده بود و با روی کار آمدن اداره موقت فعالیت خود را دوباره آغاز نمود. دیپارتمنت علوم طبیعی ابتدا به دیپارتمنت کیمیا و بیولوژی تجزیه و فعالیت خود را در دو رشته یعنی کیمیا و بیولوژی به پیش برده و محصلان درآن زمان در رشته های ( کیمیا و بیولوژی ) تحصیل می کردند. در سال 1394 ساختار اکادمیک پوهنحی تغییرنمود و به اساس آن در نصاب تحصیلی آن اصلاحات به وجود آمد و نصاب تحصیلی جنبۀ اختصاصی تری به خود گرفت، بنابرین به اساس پیشنهاد دانشکده و منظوری مقام محترم وزارت تحصیلات عالی در همان سال به حیث دیپارتمنت مستقل شروع به فعالیت نمود.

وضعیت فعلی

دیپارتمنت بیولوژی از بدو فعالیت تا اکنون ۱۹ دور از جوانان اعم از ذکور و اناث را به جامعه تقدیم نموده است. هم‌اکنون دارای چهار صنف پسرانه و چهار صنف دخترانه است. این دپپارتمنت در تشکیلات خود چهار عضو کادر علمی دارد.

دیدگاه

دیپارتمنت بیولوژی در نظر دارد تا در تربیه‌ی معلمین مسلکی و متخصص، بادانش، متعهد، مسؤولیت پذیر، دوست دار طبیعت حیوانات و نباتات را به درجه لیسانس از طریق تدریس، تحقیق و ارایه خدمات با کیفیت تقدیم جامعه نماید.  از طرف دیگر دیپارتمنت بیولوژی کوشش مینماید که بتواند مطابق به معیارهای اکادمیک و جهانی خود را در سال‌های آینده عیار نموده تا خدمات علمی و تحقیقی که نیازمند مجامع جهانی و به ویژه افغانستان است مرفوع بسازد. به همین ترتیب دیپارتمنت  سعی خواهد نمود تا در آینده‌های نه چندان دور، توأمیت اکادمیک و فعالیت‌های علمی ‌را با دیپارتمنت‌های بیولوژی پوهنتون‌های معتبر کشور، پوهنتون‌های کشورهای منطقه  و ادارات محلی که از لحاظ ساحه فعالیت با هم نزدیک است امضا نماید و نیز خواهان به پایان رساندن تحصیل اعضایی کادری خویش تا مقطع دوکتورا میباشد.

مأموریت

به منظور تقویه سطح دانش تخصصی و انکشاف کیفیت تحقیق و تدریس در رشتة بیولوژی، این دیپارتمنت زمینه‌ی آموزش با کیفیت عملی و نظری را فراهم نموده تا به مسایل بیولوژیکی (حفاظت محیط زیست، جلوگیری از انقراض حیوانات و نباتات نادر افغانستان و استفاده معقول از منابع طبیعی) آشنایی کامل حاصل نمایند. دیپارتمنت وظیفۀ خود میداند تا با پشت کار تمام درعرصه های منحصر به خویش تحقیقات علمی مورد نیاز زیست شناسی و جامعه  را انجام دهد.

اهداف

بخش بیولوژی یکی از بخش ‌های بسیار  مهم و ضروری در حیات بشر شمرده میشود. ساینس چهرۀ زندگی را عوض مینماید. امروز در حیات بشر نمیتوان هیچ عرصه‌یی را سراغ کرد که در آن آثار ساینس و تکنالوژی به مشاهده نرسیده باشد. همچنان بخش بیولوژی یکی از بخش‌های مهم و قابل توجه  در نصاب آموزشی معارف حساب می‌شود. از آنجایی که  دیپاتمنت بیولوژی مصروف تربیۀ کادرهای جوان، مسلکی و متخصص در رشته های مختلف علوم حیاتی و زیستی است، لذا اهداف ذیل را دنبال مینماید:

الف) هدف عمومی

  •           تربیۀ معلمان مسلکی و مجهز با دانش معاصر برای موسسات تحصیلات عالی، دارالمعلمین ها و مکاتب .

ب) اهداف خصوصی

  • تربیۀ معلمان مسلکی ، آراسته با زیور دانش بیولوژی و مهارتهای تدریس؛
  • تربیۀ معلمان  قادر به انجام تحقیقات و کارهای لابراتواری به منظور پیشرفت درعرصه علوم حیوانی و نباتی؛

دیپارتمنت فزیک

دیپارتمنت فزیک قبل از منظوری به‌عنوان دیپارتمنت مستقل، در چوکات دیپارتمنت ریاضی - فزیک فعالیت می­نمود که مبتنی بر ضرورت های عینی جامعه و معارف کشور، لازم پنداشته شد تا دیپارتمنت مذکور به‌طور مستقل ایجاد و در راستای تربیه و پرورش کادرهای علمی، رسالت اش را ادا نماید. بناءً، به اساس پیش­نهاد دانشکده­ی تعلیم و تربیه در سال (۱۳۹۱) و منظوری مقام محترم وزارت تحصیلات عالی ایجاد و آغاز به انجام مأموریت اکادمیک خویش نمود. بدین معنی که، اولین صنف مستقل این دیپارتمنت در سال (۱۳۹۲) تشکیل و توسط چهار تن اساتید پروسه­ی تدریس انجام گردید.

وضعیت فعلی

دیپارتمنت فزیک دارای یک شعبه‌ی اداری، هفت بست کادری و هشت صنف درسی با تفکیک دخترانه و پسرانه است.

دیدگاه

دیپارتمنت فزیک می‌خواهد که در طی پنج سال آینده، یکی از پنج دیپارتمنت برتر فزیک در سطح کشور باشد.

مأموریت

دیپارتمنت فزیک درنظردارد که در طی پنج‌ سال آینده، دارای کریکولم عصری، تجهیزات و لوازم مدرن لابراتواری، اساتید مجرب و ورزیده و توأمیت‌های علمی با دیپارتمنت‌های معتبر فزیک در منطقه بوده و مبنی بر آن کادرهای مسلکی و متخصص را که مجهز با دانش و مهارت‌های مسلکی معیاری باشند در جهت تربیة ‌فرزندان جامعه به معارف کشور تقدیم نماید.

اهداف

  • تربیه و تقدیم کادر های تحصیل کرده و مسلکی به نظام معارف کشور؛
  • تحقق بخشی مفاهیم و موضوعات تعلیمی، تربیتی و مسلکی؛
  • جذب کادر های علمی به سویه های تحصیلی (داکتر و ماستر) غرض خدمات گذاری بهتر؛
  • ارتقأ ظرفیت علمی و درجه­ی تحصیلی استادان؛
  • ایجاد توأمیت های داخلی و خارجی؛
  • بالا بردن سطح ظرفیت پذیرش محصلان متناسب به نیاز جامعه؛
  • ایجاد و تجهیز لابراتوار ها جهت انجام تحقیقات علمی و بلند بردن مهارت های مسلکی دانشجویان؛
  • ایجاد کتابخانه­ی عصری ( هارد و الکترونیکی) در سطح دیپارتمنت؛
  • ترویج تدریس بر مبنای تحقیق و روش فعال آموزشی؛
  • تشویق استادان در جهت اجرای تحقیقات علمی بمنظور خدمت بیش‌تر در راستای رفاه جامعه.
  • تشویق استادن در بخش تکمیل رساله های علمی تحقیقی و تألیفی بخاطر کسب رتب علمی بلند؛
  • سهم گیری استادان در امور اعم جامعه و حفاظت از محیط زیست.

دیپارتمنت کیمیا

دیپارتمنت کیمیا بعد از تأسیس دانشگاه در چارچوب دانشکده تعلیم و تربیه در چوکات دیپارتمنت علوم طبیعی فعالیت داشت که اولین دانشجویان این دانشکده در سال ۱۳۷۵ در همین رشته جذب و آغاز به فعالیت نمود. مدتی این دیپارتمنت به دلایلی جنگ های داخلی غیر فعال بوده و با روی کار آمدن اداره موقت این دیپارتمنت در چوکات دیپارتمنت علوم طبیعی دوباره فعالیت خودرا آغاز نمود. به اساس نیاز جامعه و پیشنهاد ریاست دانشکده و منظوری مقام وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۳۸۶ از بدنه دیپارتمنت علوم طبیعی جدا و در دو بخش کیمیا و بیولوژی با داشتن صنوف جداگانه به فعالیت آغاز و به منظوری تخصص بیشتر در رشته طی پیشنهاد دانشکده تعلیم و تربیه و منظوری وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۳۹۴ به حیث دیپارتمنت مستقل شروع به فعالیت نمود.

وضعیت فعلی

دیپارتمنت کیمیا در حال حاضر یکی از دیپارتمنت‌های فارغ ده در دانشکده‌ی تعلیم و تربیه بوده که همه ساله یک کمیت بزرگی(حدود بیشتر از ۷۰ تن) از راه یافته‌ گان کانکور را به عنوان دانشجو می­پذیرد، که از آن جمله به تعداد اضافه تر از ۵۰  تن دانشجو را از این رشته فارغ می‌دهد. دیپارتمنت کیمیا از لحاظ تشکیلات دارای 6 تن استاد بوده که از این میان سه تن آن ماستر و سه تن دیگر آن به سویه لسانس می­باشد. دیپارتمنت کیمیا از بدو فعالیت تا اکنون در 17 دوره به تعداد (652) از جوانان (418) ذکور و (234) اناث فارغ التحصیل و به جامعه تقدیم نموده است که این خود یک دست آورد بزرگی در راستایی تحصیل و زمینه سازی برای تربیه نسل جوان می باشد.

دیدگاه

دیپارتمنت کیمیا می­خواهد از طریق برنامه­های منظم علمی و تحقیقی جایگاه خود را به عنوان یک مرجع اکادمیک با تقدیم فارغ‌التحصیلان مسلکی در سطح ملی و منطقه تثبیت نماید.

مأموریت

دیپارتمنت کیمیا فرصت‌ها و سهولت‌ها را فراهم می‌سازد، تا نسل جوان به اهداف علمی و تخصصی با کسب مهارت‌های مسلکی نوین نایل آمده و مصدر خدمت هرچه بیش‌تر به جامعه و کشور گردند.

اهداف

  • تربیه دانشجویان با ظرفیت لازم و اندیشه­های ثابت و تقدیم آنها به نظام تحصیلی و تعلیمی کشور؛
  • جذب کادرهای علمی به سویه­های تحصیلی مختلف جهت خدمت گذاری بهتر؛
  • ارتقای ظرفیت علمی و درجه تحصیل استادان؛
  • بالا بردن ظرفیت پذیرش دانشجویان متناسب به نیاز جامعه؛
  • تجهیز لابراتوار جهت بلند بردن مهارت­های علمی دانشجویان؛
  • سهم داشتن در سرسبزی و حفاظت محیط زیست؛
  • تشویق استادان و زمینه سازی جهت نیل به رتبه علمی بلندتر؛
  • نهادینه سازی روحیه خلاقیت و نو آوری علمی.

دیپارتمنت علوم مسلکی

از آغاز تشکیل دانشکده‌ی تعلیم و تربیه دانشگاه تخار، مضامین مسلکی از در کنار مضامین تخصصی جزو نصاب تحصیلی گنجانده شده و تدریس می‌شد و استادانی این رشته در چوکات دیپارتمنت علوم اجتماعی امورات تدریسی مضامین متذکره به پیش می‌بردند. با افزایش میزان دانش‌جویان و تعدد رشته‌ها نیاز به تشکیل یک دیپارتمنت مستقل با عنوان «علوم مسلکی» بیشتر شد. به همین‌رو، براساس پیشنهاد ریاست دانشکده‌ی تعلیم و تربیه و منظوری مقام وزارت تحصیلات دیپارتمنت علوم مسلکی، به تاریخ ۱۲ حوت ۱۳۹۱خورشیدی  به عنوان یک دیپارتمنت مستقل و غیرفارغ‌ده درآمد. دیپارتمنت علوم مسلکی، عهده‌دار تدریس مضامین روان‌شناسی، پیداگوژیکی و مدیریت آموزشی هم در سطح دانشکده و هم در سطح دانشگاه است.

وضعیت فعلی

در حال حاضر دیپارتمنت علوم مسلکی، دارای یک‌شعبه‌ی اداری است و به دلیل فارغ‌ده نبودن صنف‌های درسی ندارد. ازین‌که مضامین مسلکی در تمامی رشته‌های تعلیم و تربیه (در هشت سمستر) و بعضی دانشکده‌های دیگر تدریس می‌شود، مکلفیت‌های درسی استادان این دیپارتمنت بلند است. استادان این دیپارتمنت برعلاوه‌ی امور درسی، به امورات اداری دیپارتمنت و کمیته‌های دانشکده و دانشگاه مصروف اند. هم‌اکنون دیپارتمنت علوم مسلکی سه عضو کادر علمی به سویه‌ی ماستر دارد. که مسؤولیت پیش‌برد امورات تدریسی و اداری را در دیپارتمنت و دانشکده دارند.

دیدگاه

دیپارتمنت علوم مسلکی در نظر دارد با جذب و ارتقای ظرفیت‌های علمی - پژوهشی اعضای کادری، بَروزرسانی برنامه‌ی درسی، روش‌های نوین را در تدریس استفاده نموده و به عنوان یک‌دیپارتمنت فارغ‌ده در سطح دانشگاه تخار عرض وجود نماید.

مأموریت

دیپارتمنت علوم مسلکی به عنوان یک‌دیپارتمنت مستقل روی موارد زیر رسالت دارد:

  • ارتقای ظرفیت‌های علمی-پژوهشی استادان؛
  • به کارگیری روش‌ها، یافته‌ها و ملاک‌های نوین در آموزش و تدریس؛
  • انتقال دانش مسلکی (روان‌شناسی، پیداکوژی و مدیریت آموزشی) به دانش‌جویان؛
  • نهادینه ساختن روش‌های دانش‌محور و شاگردمحور در تدریس به جای روش‌های سنتی.

اهداف

۱. بلندبردن سویه‌ی تحصیلی و علمی اعضای کادر علمی؛

۲. معیاری ساختن برنامه‌ی درسی؛

۳. داشتن توأمیت‌ها با دانشگاه‌ها و ادارات ذی‌ربط (معارف، کار و امور اجتماعی و شفاخانه‌ها)؛

۴. داشتن امکانات زیربنایی از جمله صنف‌های معیاری برای تدریس؛

۵. ارائه و تطبیق آموزش مبتنی بر هدف و نتیجه (OBE

۶. فراهم‌سازی زمینه‌ی پژوهش‌های علمی برای استادان و دانش‌جویان؛