بیو گرافی رئیس پوهنتون تخار

f

bashir1991afg@gmail.com

بیوگرافی ماستر قاری محمد بشیر مجاهد رئیس پوهنتون تخار

ماستر قاری محمد بشیر مجاهد فرزند الحاج غلام سخی، در سال1411 هجری قمری در ولسوالی ورسج ولایت تخار در یک خانواده متدین چشم به جهان هستی گشود. تعلیمات ابتدائیه خویش را در لیسه سید اکرام الدین شهید به اتمام رسانید.  غرض حفظ قرآن کریم عازم پاکستان شد، به لطف خداوند متعال، پس از گذشت یک سال و سه ماه  در دار‌العلوم اشرفیه حیدر‌آباد کراچی، حافظ قرآن کریم شد. پس از ختم قرآن کریم، دوره ليسه را با نمرات اعلی در مکتب شیر شاه سوری مقیم پشاور پاکستان به اتمام رسانید، و سپس وارد معهد امام صاحب  ابوحنیفه "رحمه الله" در پشاور گردید. زبان عربی و دروس اسلامی را از این مرکز فرا گرفت. پس از فراغت از معهد، وارد جامعه اسلامیه لاهور گردید، مدت چند سال در این مدرسه مشغول کسب علوم دینی بود. بعدا وارد پوهنتون بین المللی اسلامی اسلام آباد (پاکستان) گردید. لیسانس و ماستری خویش را در بخش شرعیات، و رساله ماسترى  خویش را تحت عنوان اختیارات الكمال بن الهمام في «فتح القدير» (من باب المواقيت إلى باب إدراك الفريضة) تحرير و دفاع نمود. سر‌انجام از این پوهنتون به سویه‌ی ماستر علوم اسلامی و با نمرات اعلی فارغ‌التحصیل گردید. درجریان جهاد مقدس در دیار هجرت از یکسو مصروف ادامه تحصیلات عالی خویش بود، و از طرف دیگر با حلقات مجاهدین ا.ا.ا در مربوطات کمیسیون تحصیلات عالی، همکاری‌ها و فعالیت‌های اثر‌بخش و صادقانه داشت. قابل ذکر می‌باشد که جناب قاری صاحب مجاهد به زبان‌های عربی، انگلیسی، اردو، پشتو و فارسی تسلط کامل دارد. بعد از فتح و پیروزی امارت اسلامی افغانستان با پیشنهاد الحاج خلیفه سراج الدین حقانی " حفظه الله" وزیر امور داخله، و منظوری مقام عالی ریاست الوزرا، در بست رتبه دوم بحیث رئیس ارتباطات سازمانی وزارت امور داخله مدت یک سال ایفای وظیفه نمود، و به تاریخ 1444.03.20 بنا به لزوم دید و پیشنهاد وزارت محترم تحصیلات عالی و منظوری ریاست الوزرا  بحیث رئیس پوهنتون تخار معرفی گردید.